SelectHost

Datacenter Datazone Hasselt

Datacenter "Datazone" te HasseltEen nieuw datacenter in Limburg

Wij bieden onze colocatie-diensten aan vanuit het nieuwe datacenter te Hasselt (Datazone).

DataZone werd opgericht door de grote vraag aan hoge kwaliteits -en betaalbare datacentercapaciteit in de regio Hasselt. Hun doel is om een efficiënt en groen datacenter te beheren gebouwd op betrouwbare, bewezen technologiëen. SelectHost biedt binnekort innovatieve hosting -en housingdiensten van de hoogste kwaliteit. Deze innovatieve hosting -en housingoplossingen zullen onderhouden worden door een professioneel supportteam 24/7/365. DataZone is enkele minuten verwijderd van het stadscentrum van Hasselt en Genk, minder dan 1 uur van Brussel en dichtbij de grens van Nederland en Duitsland. DataZone blijft binnen de IBM norm van 80km. Alle datacentra in Brussel (Interxion, LCL, Global Crossing en Level 3) zijn minder dan 80km ver.

Faciliteiten

DataZone Hasselt is gebouwd en wordt onderhouden om een stabiele en altijd beschikbare hostingomgeving te voorzien. Het datacenter is gebouwd volgens de hoogste standaarden en is beschermd tegen brand en stroomuitval.

Redundante stroomvoorziening

Om een stabiele en continue omgeving te waarborgen voorziet DataZone Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen en standby dieselgeneratoren die de diensten van het datacenter ononderbroken kunnen garanderen in het geval van een stroompanne.

Koeling

Koeling wordt bij DataZone serieus genomen. Er wordt daarom gebruik gemaakt van een volledig redundante airconditioning. Bijkomend wordt er gebruik gemaakt van warme en koude gangen of ‘innovate containment solutions’ voor de beste koeling. Energie efficiëntie stond centraal in het design en de bouw van het datacenter.

Veiligheid

DataZone is ontworpen als “gebouw binnen gebouw” en is rond de klok beschermd en gemonitored via video -en bewakingscamera’s. Niemand gaat binnen of buiten zonder idenditeitscontrole. Alle bezoekers worden gechecked via klant gedefinieerde toegangslijsten. Het complex is beveiligd met een alarmsysteem en een externe veiligheidsfirma patrouilleert in de omgeving, zowel binnen als buiten.

Branddetectie en blussystemen

Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) of alternatieve complexe detectie technologie is geïnstalleerd bij DataZone. Deze hooggevoelige two-stage rookdetectors zijn gekoppeld aan het BMS en worden continu gemonitord. In het geval van brand zijn er omgevingsvriendelijke blussystemen gebaseerd op gas of watermist die snel een eventuele brand doven. Deze systemen zijn ontwikkeld om schade tot het minimum te herleiden en het probleem lokaal te bestrijden.